CALENDAR

VOX POPULI

STIATI CA...

RETETE

METEO

DIVERTISMENT

SANATATE

PAGINA SPIRITUALA
PENTRU DUMNEAVOASTRA, DOAMNA.

Pagina de intrarePENTRU SILUETA DVS, DOAMNÃ!

Nimic nu distruge corpul ca o indelungatã inactivitate fizicã. (Aristotel)

Greutatea idealã este, sau cel putin ar trebui sã fie, o preocupare permanentã a noastrã pentru cã suntem femei si trebuie sã ne simtim bine în orice împrejurare. Dar corpul nostru este afectat de ciclul menstrual, sarcinã, hormoni, instalarea menopauzei, toate acestea fac parte din modul nostru de a fi. Pentru aceasta, în pofida efortului specialistilor nu se poate vorbi de o greutate idealã. Fiecãrei femei i se potriveste la o anumita perioadã a vietii o greutate cu care sã se simtã bine si o înfãtisare agreabilã. Dar este unanim recunoscut de cãtre specialisti cã un corp usor, activ, este mai putin predispus îmbolnavirilor rezultate din supraponderabilitate si latentã în activitate. Existã totusi un reper demn de urmat în stabilirea idealului greutãtii dvs: numãrul de centimetrii peste 1m de înãltime, exprimati în Kg. este greutatea în jurul cãreia ar trebui sã se situeze greutatea dvs.
Slãbire sigurã pentru doamnele corpolente si mentinere pentru cele cu corp normal: spãlatul în fiecare dimineatã cu apã rece pânã la brâu apoi stergere energicã cu un prosop uscat, timp de cel putin 10 minute.
Mentinerea siluetei se face si cu practicarea zilnicã de exercitii fizice în aer curat, ionizat, ozonat, sau mers pe jos cel putin câte 4 Km. Preferati bicicleta, nu automobilul! Renuntati la lift, plimbati-va ori de câte ori aveti ocazia si dansati cât mai mult! Este bine venit un aparat de radio în bucãtãrie, în timp ce gãtiti auziti si lucruri care poate vã intereseazã dar si muzicã adecvatã pentru dans - profitati si dansati! Dacã temperatura permite, este bine ca în acest timp sã tineti fereastra de la bucãtãrie, larg deschisã pentru a intra aer curat.
Arderea caloriilor în timpul activitãtii fizice este foarte importantã pentru realizarea greutãtii ideale. Specialistii au întocmit un tabel continând caloriile care se ard în 30 de minute de activitate intensã pentru o persoanã cu greutatea de 70 Kg Persoanele mai corpolente ard mai multe calorii în timpul acestor activitãti. Prezentãm mai jos acest tabel si vã invitãm sã vã dozati singurã activitatea fizicã astfel încât sã ardeti cât mai multe calorii:

Mers pe bicicletã usor
Mers pe bicicletã rapid
Flotãri, tractiuni
Exercitii practice acasã (moderat)
Exercitii de rezistenta
Intinderi, Yoga
Curãtenie generalã
Mers pe jos rapid
Cãratul cumpãrãturilor
Mers în ritm foarte alert
Urcatul unui deal
Plimbat copilul cu cãrutul
Inot
Aerobic
Jogging
Ridicare de greutãti foarte usoare
140
210
280
160
280
140
120
120
140
160
245
  90
210
210
245
105


Profitati de oricât de micã ocazie pentru a face miscare. Chiar si la birou, în pauza de masã, faceti mãcar o plimbare de 30 minute! Dacã aveti de ales, preferati serviciu în aer liber, curat, nu la birou sau în spatii închise. Iar dacã aveti totusi muncã de birou, "agãtati-vã" de cât mai multe deplasãri. Vã va folosi siluetei dumneavoastrã. Iar dacã aceste deplasãri sunt cu mers pe jos, cu atât mai bine!
Sedenterismul si constipatia sunt cei mai mari dusmani ai siluietei. Pentru combaterea sedentarismului urmati sfaturile de mai sus, iar pentru combaterea constipatiei consumati cât mai multe alimente cu fibre vegetale: legume si fructe, preferabil crude (salate).
Stresul este un factor care, contrar multor pãreri gresite, duce la îngrãsare, nu la slãbire. Un organism stresat cautã sã se apere prin cerintã sporitã de alimente, tradusã prin foame. Uneori stresul este vinovat si de imbolnãvire de cunoscuta bulemie care duce inevitabil la îngrãsare substantialã. In consecintã faceti tot posibilul pentru eliminarea stresului. Cãutati un serviciu activ dar nu stresant, o ambiantã plãcutã cu oameni deschisi, sinceri, binevoitori. Linistea sufleteascã duce la o liniste a întregului dvs. organism si un metabolism normal.
Dacã doriti sã slãbiti, nu trebuie sã consumati alimente cu mai mult de 700 calorii pe zi, dar nu neglijati vinaminele, sãrurile minerale si proteinele.Un sfat important: înainte de a începe o curã de slãbire , consultati medicul pentru a vedea dacã organismul dvs. va suporta cura pe care o doriti!
Eliminati din alimenteele dvs. zahãrul rafinat si produsele obtinute cu aport de zahãr. Pentru îndulcire folositi fructe dulci proaspete sau fructe uscate ori putinã miere. Consumati sucuri din fructe preparate doar din fructe, fãrã adaos de zahãr. In general, sucurile din comert au adaosuri de zahãr rafinat si stabilizatori chimici, consumul acestora nu fac bine siluietei si sãnãtãtii dumneavoastrã.
Intre mese consumati numai fructe sau legume. Dacã vi se face foame "stingeti-o" cu o canã de apã rece. Renuntati definitiv la obiceiul de alua între mese "o prãjituricã".
Pâinea albã, franzela, proaspãtã, uneori caldã, cu acel miez alb, pufos, bine crescut, co coaja arãmie, apetizantã si miros îmbietor de grâu proaspã trebuie sã disparã din alimentatia dvs. Consumati numai pâine integralã, pâine de secarã si mai bine pâine graham. Si, si mai bine, dacã aveti rãbdare, acestea sã fie prãjite. Nu consumati mai mult de o felie de pâine la fiecare masã.
Infometarea este o metodã foarte dãunãtoare de slãbire, putând duce la dereglãri serioase ale metabolismului, cu rezultate nefaste asupra siluietei dvs: dupã un astfel de regim de slãbire urmeazã sigur o îngrãsare vertiginoasã si este posibil sã nu vã mai reveniti curând nici mãcar la starea dinaintea regimului de înfometare. Evitati deci hotãrât un astfel de regim de slãbire prin înfometare.
Grãsimile animale trebuiesc eliminate definitiv din menu. Pe lângã "calitatea" de a vã strica silueta au si "darul" de a aduce cantitãti mari de colesterol în sânge, colesterol care se depune pe peretii vaselor sanguine ducând la boli de inimã, cresterea tensiunii arteriale, arterosclerozã etc. Consumati deci numai carne slabã, preferabil de vitã, pãsãri si peste. Totodatã trebuie sã însotiti consumul de preparate din carne cu legume proaspete (salate) sau preparate (garnituri sau amestecuri de bazã)
Sarea din alimente, în special din legume si fructe este suficientã pentru necesarul zilnic al organismului asa cã evitati adãugarea de sare la prepararea mâncãrurilor sau mãcar reduceti cât se poate de mult cantitatea adãugatã Vã veti obisnui treptat cu o mâncare mai putin sãratã si veti observa reducerea greutãtii dvs.,reducere evidentã prin retinere mai micã de apã în organism.
Apa este cãrãusul elementeleor din organism cu o functie extrem de importantã în drenarea organismului, deci, spun specialistii beti 2 - 4 litrii de apã în fiecare zi.
Mâncati sãnâtos si ponderat tot cursul anului, conform dictonului: "Nu conteazã ce mãnânci între crãciun si anul nou, ci între anul nou si crãciun! Si nu uitati: mâncãm ca sã traãim nu trãim ca sã mâncãm!"
Serviti masa cât se poate de încet, si mestecati mult. Vã veti scula de la masã sãtulã, chiar dacã ati servit mâncare putinã.
Rugati-vã înainte de fiecare masã si multumiti bunului Dumnezeu dupã fiecare masã cu gândul cã ne-a dat hranã ca sã ne mentinem în viatã, nu ca sã ne îngrãsãm.
Dormiti, dacã sunteti obositã, înainte de masã, nu dupã masã, cãnd este recomandat sã faceti o plimbare prin aer curat.
Ultima masã din zi (cina) trebuie servitã cu cel putin 4 ore înainte de a vã culca. Dacã noaptea vi se face foame, nu faceti greseala sã mâncati, beti un pahar de apã si culcati-vã din nou.
Fumatul îngrasã, nu slãbeste, cum gresit se crede printre fumãtoare. Toxinele din fumul de tigarã ajuns în sânge prin plãmâni îngreuneazã metabolismul arderilor caloriilor din alimente si în consecintã urmeazã depuneri de grãsimi în tesuturile corpului. Totodatã, persoanele care se lasã de fumat beneficiazã de efectul eliminãrii toxinelor din sânge aduse prin fumat, urmat de îmbunãtãtirea metabolismului arderilor caloriilor, cât si o accelerare a slãbirii prin disconfortul psihic datorat întreruperii fumatului.
Dieta Mayo:
Pentru persoanele care doresc sã slãbeascã prin modificarea metabolismului, nutritionistii americani recomandã regimul de 13 zile, respectat cu sfintenie, fãrã nici o abatere ( nici mãcar o bomboanã, o gumã de mestecat sau un pahar cu bere, etc). Dupã cura de 13 zile, care duce la o slãbire cu cca. 10 kg, aceasta nu se mai poate relua decât dupã 3 ani, în acest timp consumându-se normal. Dacã nu se respectã dieta cu strictete mai mult de 6 zile, aceasta trebuie întreruptã si reluatã doar dupã 3 luni. Nerespectarea dietei înainte de 6 zile impune întreruperea si reluarea dupã cel putin 6 luni.

Ziua 1:
Mic dejun: O ceascã de cafea + 1 cub zahãr. Prânz: 2 ouã fierte tari + 400 gr spanac fiert + 1 rosie.Cinã: 200 gr fripturã de vacã +o salatã cu ulei si zeamã de lãmâie.


Ziua 2:
Mic dejun: O ceascã de cafea + 1 cub zahãr. Prânz: 250 g suncã + o cutie de iaurt natural;Cinã: 200 g fripturã de vacã + salatã cu ulei si zeamã de lãmâie.


Ziua 3:
Mic dejun: O ceascã de cafea + 1 cub de zahãr + o felie de pâine prãjitã. Prânz: 2 ouã fierte tari + o felie de suncã + 1 salatã.Cinã: o telinã fiartã + o rosie + un fruct proaspãt: mãr, parã sau portocalã.


Ziua 4:
Mic dejun: O ceascã de cafea + 1 cub zahãr + o felie de pâine prãjitã. Prânz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie de iaurt natural.Cinã: un ou fiert tare + un morcov slab + 250 gr brânzã de vaci.


Ziua 5:
Mic dejun: un morcov mare ras. Prânz: 250 gr cod fiert, cu zeamã de lãmâie + 1 linguritã de unt. Cinã: 200 gr fripturã de vacã + o telinã rasã.

Ziua 6:
Mic dejun: O ceascã de cafea + 1 cub zahãr + 1 felie de pâine prãjitã Prânz: 2 ouã fierte tari + un morcov mare, ras. Cinã: 1/2 pui + o salatã cu ulei si zeamã de lãmâie.

Ziua 7:
Mic dejun: O ceascã de ceai fãrã zahãr. Prânz: nimic. Bea multã apã Cinã: 200 gr cotlet de miel + un mãr.


Ziua 8:
Mic dejun: O ceascã de cafea + 1 cub zahãr. Prânz: 2 ouã fierte tari + 400 g spanac fiert +o rosie. Cinã: 200 g fripturã de vacã + salatã cu ulei si zeamã de lãmâie.


Ziua 9:
Mic dejun: O ceascã de cafea + 1 cub zahãr.Prânz: 250 g suncã + o cutie de iaurt natural. Cinã: 200 g fripturã de vacã + salatã cu ulei si zeamã de lãmâie.


Ziua 10:
Mic dejun: O ceascã de cafea + 1 cub de zahãr + 1 felie de pâine prãjitã Prânz: 2 ouã fierte tari + o felie de suncã + 1 salatã.Cinã: o telinã fiartã + o rosie + un fruct proaspãt: mãr, parã sau portocalã.


Ziua 11:
Mic dejun: O ceascã de cafea + 1 cub zahãr + o felie de pâine prãjitã. Prânz: 200 ml suc de portocale + 1 cutie de iaurt natural.Cinã: un ou fiert tare + un morcov ras + 250 gr brânzã de vaci.


Ziua 12:
Mic dejun: un morcov mare ras. Prânz: 250 gr cod fiert, cu zeamã de lãmâie + 1 linguritã de unt.Cinã: 200 gr fripturã de vacã + o telinã rasã.


Ziua 13:
Mic dejun: O ceascã de cafea + 1 cub de zahãr + 1 felie de pâine prãjitã Prânz: 2 ouã fierte tari + un morcov mare ras. Cinã: 1/2 pui + o salatã cu ulei si zeamã de lãmâie.

Click->   <./ten.htm"> PENTRU TENUL DVS.                                  PENTRU ASPECTUL DVS.    <-Click

HOME                                                                            Pentru relaxarea dvs.                                                              Inceputul paginii
Pentru relaxarea dumneavoastrã click pe imagine!






Copyright © 2002 -
Free Web Hosting